Portfolio Site Yannick Seyeux

Logboek

Welkom bij mijn Logboek!
Hier bespreek ik wekelijks mijn studie op HKU.

Week 1 --- 31 augustus t/m 04 september

Het begin van mijn studie op HKU. We begonnen met een introductie aan de school, docenten en de vakken die wij zouden krijgen.
In de eerste dag van deze week kreeg ik een introductie aan HTML en Python Code. Ik heb zelf al eerder geprogameerd op mijn vorige opleiding, maar hier werd het al veel beter en strakker uitgelegd dan daar. Het was goed te begrijpen en ik heb er meteen wat van kunnen leren. Bij de HTML lessen zijn we begonnen aan Project Portfolio en... tja, dat is hoe je nu deze site ziet.
Verder kregen we in de week ook een introductie aan de lessen Art/Media&Me, Grafische Vormgeving, Principle of Interaction Design en Research. Bij deze lessen werd er eerst een grondige introductie gegeven en werd ons na elke les een opdracht gegeven.
Tot slot kregen we een grote opdracht genaamd Look & Inspire waarbij het de bedoeling is een verzameling te maken tot een expo.
Ik vond dit een goed begin van de studie, ik zit vol enthousiasme om meer te leren.

Week 2 --- 07 september t/m 11 september

Tijdens deze week gingen we weer verder met HTML, waar ik constant meer leer en ik erg handig vindt. Hetzelfde geld voor de Python lessen die ook steeds leuker worden. Hetzelfde kan ik niet zeggen voor Art/Media & Me, dat tot nu toe een beetje interactie mist.
Verder hadden we weer Grafische Vormgeving, waar we een van de eerste grote opdrachten hebben ingeleverd. Voor deze opdracht moesten we objecten vinden met typografische fouten en die verbeteren naar ons inzicht. Het was leuk om te zien hoe iedereen de opdracht had gemaakt.
Tijdens de laatste 2 dagen kregen we een introductie aan 3 nieuwe lessen: ZMC, Tekenen & Animatie. Op mijn vorige studie heb ik veel gewerkt met animatie, waardoor ik toch erg enthousiast ben voor de animatie lessen. Datzelfde geld ook voor de tekenlessen, waar we meteen aan de slag gingen en ik erg van genoten heb.
ZMC begon met een hoorcollege, een lange pauze, en eindigte met een werkgroepsessie. Deze lessen worden gebruikt om anderen en bovenal jezelf beter te leren kennen. Ik vind dit best interressant en het lijkt me leuk om te zien wat ze hiermee gaan doen.

Week 3 ---- 14 september t/m 18 september

We beginnen al steeds meer werk te krijgen, waardoor ik toch constant bezig ben. Ik vind dat eigenlijk wel leuk, het zorgt voor een goede uitdaging, een manier om even wakker te worden en de studie echt te beginnen.
Tijdens deze week hadden we een Post Mortem voor Project Portfolio 1 en gingen we meteen verder naar Project Portfolio 2. Het ging allemaal vrij snel, dus het voelde eerst alsof ik iets was vergeten in te leveren... Naast dat was dit een vrij normale week. We hadden bekende lessen, kregen meer werk te doen en ik leer er steeds meer van.

Week 4 --- 21 september t/m 25 september

Tijdens de eerste dag kregen we een voorlichting door de decaan. Het was erg interressant en handig wat er verteld was, al heb ik liever deze informatie ook in een document.
De lessen waren weer erg bekend, maar het was duidelijk dat alles wat lastiger werd en dat er steeds meer huiswerk op elkaar begon te stapelen. Tijdens deze week werd het echt duidelijk dat ik me meer moest focusen op mijn planning en mijn werk betijds af moet hebben.

Week 5 --- 28 september t/m 02 oktober

Voor de Art/Media&Me opdracht moesten wij naar het Stedelijk Museum gaan, wat ik dus ook deze week heb gedaan. Met een groep vrienden die ik heb leren kennen op HKU zijn we naar het museum geweest en hebben we grondig de opdracht kunnen maken & bespreken. Het was een zeer leuke ervaring, vooral met de "McDonalds Lunch"
Bij het hoorcollege van Art/Media&Me begint het wel steeds drukker te worden. Hierdoor is de les een beetje lastig te volgen. Ook kregen we er een nieuwe les bij: Usability. Ik heb het idee dat deze les een beetje laat aankomt en dat het nu voor ons erg inhaal werk word.
Verder verliep alles vrij goed. Tijden rond het HKU worden wel steeds later, waardoor ik toch nog vrij laat thuis kan zijn. Ook blijft het werk steeds groter worden.

Week 6 --- 05 oktober t/m 09 oktober

Deze week begon vrij anders. We kregen weer Art/Media&Me, maar deze keer voor een andere sub-opdracht. Dit ging over inspiratiebronnen en was zeer interressant.
Doordat er veel deadlines beginnen te komen en ik toch veel werk te doen heb besloot ik samen met mijn teampartner de usability test zo snel mogelijk te maken en af te ronden zodat de feedback ons ook gelijk kon helpen. Dit verliep niet helemaal volgens plan sinds er opeens vermeld werd dat er een 2de test gemaakt moest worden en dat in korte tijd gedaan moet worden. Doordat ik al krap in tijd zit word dit bestwel lastig om te plannen. De deadline voor Usability mag echt wel wat beter gedaan worden.

Week 7 --- 12 oktober t/m 16 oktober

Deze week stond in het belang van het afmaken van velen opdrachten en het behalen van de deadlines. Dit is mij gelukkig wel allemaal gelukt. Ook was de expo voor onze eerste grote opdracht Look & Inspire in deze week. Voor deze expo heb ik extra veel zitten te werken om iets moois te leveren voor een collectie dat erg saai gevonden kan worden. Aan de reacties te zien van mijn medestudenten ben ik daar toch wel goed in geslaagd. Ik ben trots op het werk dat ik optijd heb geleverd.